Sunday, February 12, 2012

►Robert Harvery Oshatz – The Wilkinson residence

►Evoking the feeling of being in a tree house is exactly what the beautiful Wilkinson residence in Portland does. Located on a flag lot, the extraordinary house is brilliantly designed to perfectly blend with the natural landscape. A steep sloping grade provided the opportunity to bring the main level of the house into the tree canopy.

Catering to the desire of the client, Wilkinson Residence designed a dwelling that not only became part of the natural landscape but also addressed the flow of music. It has a natural wood ceiling that wonderfully floats on curved laminated wood beams, passing through a generous glass wall, which wraps around the main living room. The interior space of this amazing house flows seamlessly through to the exterior. Taking a walk through the house will help you see its complexities and its connection to the exterior.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...